HANSKAT

TUOTTEET

KUNNOLLISET GOLFHANSKAT PARANTAVAT PELIÄ

lue lisää

Tarvitsetko uudet golfhanskat? Verkkokaupastamme löytyy juuri sinulle oikea vaihtoehto, kun käytät hetken aikaa hanskan valitsemiseen. Oikeanlaisen hanskan valinta on tärkeää, koska se varmistaa mukavuuden ja suorituskyvyn. Hanska suojaa kättä rakkojen ja hankaumien syntymiseltä, ja useiden pelaajien mielestä se myös parantaa otetta mailasta.

 

Mistä tiedät, että valitset oikean golfhanskan?

 

Golfhanska ostetaan siihen käteen, kumpi on mailaotteessa ylempänä. Yleensä siis oikealla pelaavat pitävät golfhanskaa vasemmassa ja vasemmalla pelaavat oikeassa kädessä. Useilla golfhanskojen valmistajilla on myös erikseen miesten ja naisten golfhanskat. Naisten golfhanskat ovat hieman kapeampia, sirompia ja kooltaan pienempiä kuin miesten golfhanskat. Monilla merkeillä on myös niin sanottuja unisex-malleja, jotka sopivat molemmille sukupuolille sekä lapsille.

 

Yksi hanskan tärkeä valintakriteeri on istuvuus. Sen täytyy olla täydellisen sopiva, koska liian suuri hanska voi liikkua ja vaikuttaa otteen tiukkuuteen. Liian pieni hanska voi puristaa ja jopa revetä käytössä. Toinen valintaan vaikuttava tekijä on golfhanskan materiaali. Tyypillisesti golfhanskat valmistetaan joko nahkasta tai synteettisestä materiaalista.

 

Jos sinulla on erityinen tapa tarttua mailaan, varmista, että hanska tukee sitä. Joissakin hanskoissa on tietyissä kohdissa esimerkiksi lisäpehmusteita tai erikoisvahvistuksia, jotka voivat auttaa kestämään enemmän hankausta.

 

Yleensäkin golfhanskan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota teknisiin ominaisuuksiin. Esimerkiksi materiaalin kosteudenhallintaominaisuudet ja ilmanvaihto ovat tärkeitä, jos kädet hikoilevat herkästi. Monet synteettiset ja hybridihanskat on suunniteltu olemaan hengittäviä ja nopeasti kuivuvia, mikä voi olla suuri etu kuumina päivinä.

 

Nahkahanska, sadehanska vai jokasään hanska?

 

Nahkahanska on aina tyylikäs ja perinteikäs valinta. Se tarjoaa erinomaisen tuntuman ja mukavuuden, sillä nahka muotoutuu käytön myötä käden mukaan. Nahka siirtää myös kosteutta pois iholta.

 

Sadehanska toimii parhaiten sadesäällä. Se säilyttää maksimaalisen pidon myös märissä olosuhteissa. Hanska hengittää ihanteellisesti ja kuivuu nopeasti. Niin sanotut jokasään hanskat ovat synteettisiä golfhanskoja, joiden valmistuksessa on mietitty sekä säänkestävyyttä että pitkää elinkaarta.

 

Paraskin golfhanska voi kulua käytössä ja venyä iän myötä. Hanskojen kunnon tarkistaminen säännöllisesti auttaa varmistamaan, että ne tarjoavat parhaan mahdollisen pidon ja tuntuman jokaisella kierroksella.